5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Αν πιστεύετε ότι μια τυρόπιττα και ένας χυμός είναι επαρκής διατροφή μετά τον αγώνα, τότε έχετε φτάσει στο σωστό τόπο!

Ενώ μπορεί να καταθέτετε τη ψυχή σας όταν παίζετε ποδόσφαιρο, κάνετε τεράστια ζημιά στις δυνατότητές σας εάν δεν δίνετε την ανάλογη σημασία στη διατροφή σας.

Καλά νέα – δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να προσλάβετε μια ομάδα διατροφολόγων και σεφ για να βελτιώσετε την απόδοσή σας. Οι μικρές αλλαγές και οι λογικοί χρόνοι είναι πιο ωφέλιμα και συνάμα πιο προσιτά σε θέμα κόστους.

Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους η διατροφή πρέπει να είναι κάτι που σας ενδιαφέρει ως ποδοσφαιριστής:

1. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Μια «καλύτερη σύσταση σώματος» είναι ο ευγενικός τρόπος για να πούμε το να χάσεις λίπος και να χτίσεις μυς. Το να έχεις ένα πιο λεπτό αλλά γυμνασμένο κορμί είναι πιο επιθυμητό για τον σύγχρονο ποδοσφαιριστή. Η άσκηση παίζει τον ρόλο της, αλλά η πρόοδος έρχεται πραγματικά μόνο όταν δίνετε έμφαση στη διατροφή. Εστιάστε στο να λαμβάνετε επαρκή πρωτεΐνη και λιγότερες θερμίδες για να δώσετε στο σώμα σας τις κατάλληλες συνθήκες για να χάσει το περιττό βάρος.

2. ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Η καλή διατροφή είναι σημαντική για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα θετικά επακόλουθα της προπόνησής σας. Είτε εκτελείτε ασκήσεις τεχνικής κατάρτισης με την ομάδα σας είτε δουλεύετε τη δύναμη σας στο γυμναστήριο, το να έχετε αρκετή ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για να δώσετε το 100% στις προπονήσεις σας. Μια δίαιτα υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες με σημαντική εστίαση στους σύνθετους υδατάνθρακες τις ώρες πριν από την προπόνηση είναι απαραίτητη για να δώσει στους μύες σας τα καύσιμα που χρειάζονται για να δουλέψουν σκληρά. Η προσθήκη ενός συμπληρώματος όπως το Fuel90® λίγο πριν από την προπόνησή σας θα σας κρατήσει σε εγρήγορση για περισσότερο χρόνο, είτε τρέχετε, είτε παίζετε μπάλα είτε σηκώνετε βάρη.

3. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ (RECOVERY)

Η καλή διατροφή μετά τις προπονήσεις και τους αγώνες θα σας βοηθήσει να «ανανεώσετε» το σώμα σας και να αναρρώσετε καλύτερα, ώστε να είστε πανέτοιμοι για την επόμενη προπόνηση. Αφού ασκηθείτε στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο, το σώμα σας θα φωνάζει για ποιοτικές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για να «επισκευάσει» τους μύες σας. Τα συμπληρώματά της σειράς μας Recover90® παρέχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ένα μοναδικό μείγμα πρωτεϊνών και υδατανθράκων για να βοηθήσουν στην γρηγορότερη αλλά και καλύτερη διαδικασία επαναφοράς, καθώς και ηλεκτρολυτών για την ενίσχυση της ενυδάτωσης.

4. ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ

Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ενδιαφέρονται για τη διατροφή είναι ότι θα οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση στο γήπεδο. Η κατανάλωση ενός θρεπτικού γεύματος με έμφαση στους σύνθετους υδατάνθρακες τις ώρες πριν από τον αγώνα είναι ζωτικής σημασίας για να δώσετε στο σώμα σας τα καύσιμα που χρειάζεται για να διαρκέσει για 90+ λεπτά. Με επαρκή καύσιμο, μπορείτε στη συνέχεια να δώσετε στον εαυτό σας το προβάδισμα με τη μορφή συμπληρωμάτων, όπως το Focus90® μας. Χρησιμοποιείται από κορυφαίους παίκτες σε όλο τον κόσμο, και περιέχει τρία ενεργά συστατικά (συμπεριλαμβανομένων 200 mg καφεΐνης) για να προσφέρει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεστε πριν το παιχνίδι.

5. ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ

Καμία ποσότητα ποιοτικών υδατανθράκων ή άπαχης πρωτεΐνης δεν πρόκειται να αποτρέψει τον τραυματισμό όταν αντιμετωπίζετε ένα εχθρικό τάκλιν με δύο πόδια. Ωστόσο, δίνοντας στο σώμα σας επαρκή παροχή απαραίτητων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών μπορεί να σας προστατεύσει από στρες, φλεγμονές και οξειδωτικό στρες. Με άλλα λόγια, αυτούς τους ενοχλητικούς τραυματισμούς που είναι ο όλεθρος της ύπαρξης κάθε ποδοσφαιριστή. Ενώ μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη ολόκληρα τρόφιμα είναι η ιδανική συνταγή, το δημοφιλές πακέτο βιταμινών μας προσφέρει έναν βολικό τρόπο για να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε τα σωστά πλαίσια όσον αφορά την ανοσία, την υγεία των μυών και των οστών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σε αυτό το στάδιο θα υποθέσουμε ότι είστε πεπεισμένοι. Η φροντίδα για τη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να δώσουν τα μέγιστα σε ένα παιχνίδι αντί να συμβιβάζονται με τη μετριότητα. Εν ολίγοις, διατηρήστε τα επίπεδα των υδατανθράκων σας υψηλά, τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ποιοτικές πρωτεΐνες και καλά λίπη, ενυδατωθείτε καλά και χρησιμοποιήστε συμπληρώματα προς όφελός σας.