ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης μετά την προπόνηση και στην πρόληψη τραυματισμών αυξάνοντας την ελαστικότητα των μυών και των τενόντων. Είναι εξαιρετικά για τους ποδοσφαιριστές λόγω της πρόληψης και της αποκατάστασης από τραυματισμούς, κρατώντας σας στο παιχνίδι περισσότερο. 

Τα συμπληρώματά της Soccer Supplement είναι ειδικά σχεδιασμένα με τους πιο ωφέλιμους τύπους κολλαγόνου για το ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην αποκατάσταση τραυματισμών και στην προστασία των αρθρώσεων.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ;

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε μέρος του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οστών, των μυών, του δέρματος και των τενόντων. Είναι σαν μια κόλλα που δημιουργεί βασικές δομές σε διαφορετικές διαμορφώσεις για τα διάφορα μέρη του σώματος.

 

Το “ενδογενές κολλαγόνο” συντίθεται από το ανθρώπινο σώμα, ενώ το “εξωγενές κολλαγόνο” είναι συνθετικό κολλαγόνο, όπως αυτό από τα συμπληρώματα. Μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να δημιουργήσει κολλαγόνο χρησιμοποιώντας βιταμίνες και μέταλλα όπως η βιταμίνη C ή να συμπληρώσετε άμεσα τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματός σας καταναλώνοντας συνθετικό κολλαγόνο.

Οι κύριες λειτουργίες του κολλαγόνου είναι η επισκευή των ιστών, η ανοσολογική απόκριση και η συντήρηση των ιστών.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ;

Ως γνωστόν, το κολλαγόνο παίζει σημαντικό ρόλο στην ελαστικότητα του δέρματός μας, καθώς διασπάται καθώς μεγαλώνουμε. Αλλά αυτός είναι μόνο o ένας σκοπός της πρωτεΐνης. Το κολλαγόνο παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στους μύες και τους τένοντες.

Το σώμα μας μπορεί να παράγει κάποιο κολλαγόνο μέσω της βιταμίνης C και άλλων βιταμινών και μετάλλων. Ωστόσο, τα άμεσα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της επισκευής των τενόντων, στην πρόληψη τραυματισμών και στην αποκατάσταση τραυματισμών. Αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο στο γήπεδο και ταχύτερους χρόνους αποθεραπείας. Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές, αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε το ACL σας εύκαμπτο και να αποτρέψετε το διάστρεμμα των αστραγάλων.

Τέλος, τα συμπληρώματα κολλαγόνου έχουν πολύ λίγες γνωστές παρενέργειες, καθιστώντας τα μια ασφαλή και απλή “επένδυση” για την υγεία σας.

ΕΙΔΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

Τόσο το “bovine collagen” όσο και το “marine collagen” είναι σκόνες κολλαγόνου τύπου 1. Αυτός ο τύπος κολλαγόνου αντιπροσωπεύει έως και το 90% του κολλαγόνου του σώματος και παρέχει ένα ευρύ φάσμα πολύτιμων λειτουργιών.

Το κολλαγόνο τύπου 1 όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών και των τενόντων, αλλά παρέχει επίσης πολλά άλλα οφέλη για το δέρμα, τα μαλλιά και τα οστά.

Το κολλαγόνο τύπου 2 βρίσκεται στο κοτόπουλο και στα προϊόντα θαλάσσιου κολλαγόνου και σχετίζεται περισσότερο με τη βοήθεια των αρθρώσεων, ειδικά του γόνατου.

Άλλα κολλαγόνα, όπως ο τύπος 3, 5 και 10, βρίσκονται σε όλο το σώμα και βοηθούν σε πιο συγκεκριμένες σωματικές λειτουργίες, όπως οστά, όργανα και δέρμα.

ΠΟΙΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ;

Η προσθήκη κολλαγόνου στα συμπληρώματά σας μπορεί να βελτιώσει τις προπονήσεις σας και να βοηθήσει στο γήπεδο.

Οι τύποι κολλαγόνου 1 και 2 είναι οι πιο ωφέλιμοι για τους αθλητές. Τα πεπτίδια κολλαγόνου του τύπου 2 βοηθούν στον πόνο στις αρθρώσεις, αποτρέποντας και μειώνοντας το χρόνο διακοπής της λειτουργίας.

Το κολλαγόνο τύπου 1 βοηθά στη δημιουργία μυϊκής μάζας, μετά τη μείωση του κολλαγόνου στο σώμα μετά την ηλικία των 30 ετών. Τα πεπτίδια κολλαγόνου ενθαρρύνουν τη σύνθεση κρεατίνης, η οποία ενισχύει την ανάπτυξη των μυών μετά την προπόνηση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της επιδείνωσης των μυών που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα επίπεδα κολλαγόνου παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στην ευελιξία, αποτρέποντας τραυματισμούς. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων βοηθά στην ταχύτερη αποκατάσταση της μυϊκής κόπωσης, μειώνοντας τους τραυματισμούς που προκληνονται στα τελευταία 15 λεπτά των αγώνων έως και 25%.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι δόσεις κολλαγόνου της Soccer Supplement, οι οποίες περιλαμβάνουν το 100% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C και χαλκού, μπορούν να βοηθήσουν σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων απόδοσης ειδικά για το ποδόσφαιρο.

Πρέπει να συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο σας πριν λάβετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.